Број 54/2013
Датум 11.02.2013. године
Петровац на Млави

03 - 05. ЈАНУАР

У организацији Школе фудбала „Слога“ и Спортског савеза одржан је други Новогодишњи турнир за млађе категорије у малом фудбалу. Турнир се одржао у Спортској хали „Драгутин Томашевић“ а учешће је узело 10 Школа фудбала са територије Браничевског округа и гости из Јагодине, Сопота, Свилајнца.. Цео турнир је прошао у ведрој атмосфери а најбољим екипама и појединцима у три категорије додељена су престижна признања. Овај турнир треба да постане традиционалан а у годинама које долазе Спортски савез ће покушати да га подигне и на виши ниво.

21. ЈАНУАР

У организацији Стонотениске организације а под покровитељством нашег Савеза, у Спортској хали одржан је традиционалан Светосавски турнир у стоном тенису. Учествовало је преко 60 играча из целог округа а најбољима је председник Стонотениске организације уручио пехаре и дипломе.

10. ФЕБРУАР.

У организацији Спортског савеза а под покровитељством општине Петровац на Млави, у петак 10. фебруара одржана је 14. традиционална свечаност проглашења најбољих спортиста, спортских нада, екипа и спортских радника у 2011. години.
Гости свечаности су били:председни ОК Владе Дивац са сарадницима генерални секретар Спортског савеза Србије др Дане Корица,промо менаџер у Олимпијском комитету Србије Дамир Штајнер, бивши репрезентативаци и легенде југословенског спорта и фудбала Станислав Караси, председник Удружења ветерана Партизана Горан Каденић, испред СОС канала Александар Локнер,докторка Нада Мацура, председник Спортског савеза општине Косјерић Љубиша Ђокић главни.

Свечаности проглашења најбољих спортиста у 2011.години присуствовало је и највише општинско руководство на челу са председником општине Радишом Драгојевићем и председником СО-е Миланчетом Аћимовићем, као и народни посланик Милетић Михајловић, заменик председника општине Драгољуб Миосављевић, заменик председника СО-е Виолета Богосављевић Јорданов, затим представници јавних предузећа, установа и представници спортских удружења, асоцијација и клубова.
Госте и све присутне поздравио је председник ОСС Радован Давидов:

Признања за 2012. годину додељују се:

Најбоља месна заједница: ЋОВДИН
Науспешнија информативна кућа МЛАВА МЕДИЈА
Најуспешнији спортски новинар ДРАГАН АЛЕКСИЋ – „ЛЕКА“
Најбољи педагог физичке културе СРЂАН ИЛИЋ (ОШ „Б.Булић“)
Најбољи тренер ЈОВО СИМАНИЋ (ФК „Слога“)
Најбољи судија МАРКО РАЦИЋ
Најбољи спортски радникДАНИЈЕЛА БОЖИЧКОВИЋ-РАДУЛОВИЋ(КБВ)
Најбоља спортисткиња сениор АЛЕКСАНДРА МИЛЕТИЋ (КБВ)
Најбоља спортисткиња јуниор ТАМАРА МИХАЈЛОВИЋ(ЖОРК Петровац“
Најбоља спортисткиња пионир ВАЛЕНТИНА ВУЈИЋ (КБВ)
Најбољи спортиста сениор МИЛАН НЕНАДОВИЋ (ООСР Млава)
Најбољи спортиста јуниор НИКОЛА МИЛОСАВЉЕВИЋ(СТК“Забрђе“)
Најбољи спортиста пионир АЛЕКСАНДАР МИЛАДИНОВИЋ(ФК“Слога“)
МИЛАН ЈОВАНОВИЋ (КК“Слога“)

НАЈУСПЕШНИЈИ У ШКОЛСКОМ СПОРТУ:

Основна школа – дечаци СТЕФАН СЕКУЛИЋ (ОШ „Б. Булић“)
Основна школа – девојчице МИЛИЦА ВУЧКОВИЋ (ОШ“Б.Булић“)
Средња школа – дечаци НИКОЛА ЂОРЂЕВИЋ (СШ „Младост“)
Средња школа – девојчице ЈЕЛЕНА КОНЧАР (СШ“Младост)
Најуспешнија спортска женска екипа ЖРК“СЛОГА“ – ПЕТРОВАЦ
Најуспешнија спортска мушка екипа ФК „СЛОГА“ – ПЕТРОВАЦ

СПОРТСКЕ НАДЕ:

1. Милица Алексић – ОК „Јединство“ – Каменово
2. Петар Нединић – ФК „Слога“ – Петровац
3. Стефан Милојковић – ФК „Слога“ – Петровац
4. Алекса Иванкић – ФК“Слога“ – Петровац
5. Сава Животић – ФК „Слога“ – Петровац
6. Алекса Николић – ФК „Слога“ – Петровац
7. Марина Стајић – ЖРК „Слога“ – Петровац
8. Александра Крстић – ЖРК „Слога“ – Петровац
9. Тамара Ивић – ЖРК „Слога“ – Петровац
10. Лукић Катарина – ЖРК „Слога“
11. Теодора Милисављевић – ЖРК „Слога“
12. Матеја Степић – РК „Слога“ – Петровац
13. Јован Стевић – РК „Слога“
14. Ђорђе Мичић – РК „Слога“
15. Радован Марковић РК „Слога“
16. Никола Стојановић РК „Слога“
17. Стефан Јевремовић СК“Кнез Лазар“
18. Катарина Сикируш СК „Кнез Лазар“
19. Лазар Стојановић КБВ Петровац
20. Марија Голубовић КБВ Петровац
21. Милица Милосављевић ЖОРК Петровац
22. Давид Гавриловић КБВ Петровац

Најуспешнија привредна организација СТР „БАНЕ-КЕРАМИКА“
Признања СС поводом јубилеја:
ФК „ТРГОВАЧКИ“ за 55 година постојањ ФК „МЛАВА“ – Мало Лаоле за 75 година
ФК „СОКО“ – Крвије за 75 година

ПЛАКЕТЕ СС ЗА ИЗУЗЕТАН ДОПРИНОС СПОРТУ:
КОВАЧ БОРКО
СПОРТСКИ САВЕЗ СРБИЈЕ
РУКОМЕТНИ САВЕЗ СРБИЈЕ
АЛЕКСАНДАР ЈОВИЧИЋ –„ТРОПА“ ОК „Јединство“
ДЕЈАН АНТИЋ – ПД „Горњак“
ЗОРАН ЈОВИЋ – Велико Лаоле
ЖЕЉКО ДИМИТРИЈЕВИЋ – ПАРАОЛИМПИЈАЦ
10. ФЕБРУАР
Одржан је семинар за Клубове о пререгистрацији спортских организација оупису у Регистар АПР, уз присуство Генералног секретара ССС Данета Корице и експерата из АПР. Семинару је присуствовала већина представника Клубова.


26. ФЕБРУАР У организацији Актива педагога физичке културе а потпомогнути Спортским савезом у ОШ „Бата Булић“ одржано је општинско такмичење за основне школе у малом фудбалу за девојчице и дечаке. У овом традиционалном такмичењу учествовало је преко 80 ученика са територије општине Петровац на Млави, а Спортски савез је за све учеснике обезбедио пехаре за најбоље четири екипе док је сваки учесник добио сендвич и сок.


05. МАРТ Турнир у малом фудбалу за девојке у Средњој школи „Младост“. Спортски савез је наградио победнике пехарима и дипломама.


19. МАРТ Окружно такмичење Основних школа у малом фудбалу за дечаке. Поново су организатори били наставници физичке културе а Спортски савез је по устаљеном обичају пропратио ову активност. Деца су добила ужину а прве три екипе су награђене дипломама и пехарима.

01. АПРИЛ Одржан је појединачни турнир у стоном тенису. У организацији Средње школе „Младост“ а под покровитељством Савеза учествовало је око 40 ученика. Победници су награђени пехарима.


05. АПРИЛ Општинско такмичење Основних школа у рукомету за дечаке. Поново су организатори били наставници физичке културе а Спортски савез је по устаљеном обичају пропратио ову активност. По устаљеном обичају деца су добила ужину а прве три екипе су награђене дипломама и пехарима.


07. АПРИЛ Општинско такмичење за Основне школе у рукомету за девојчице.
Спортски савез је поново помогао школски спорт и то је наишло на позитивне оцене како код наставника, са којима имамо добру сарадњу, тако и код деце.

16. МАЈ У организацији Спортског савеза и Актива педагога физичке културе одржан је КРОС РТС-а. На стадиону ФК „Слоге“ у Петровцу на Млави, учешће је узело око 600 ученика основних школа и Средње школе „Младост“. Победници су уз диплому добили и пакетић дар једног од спонзора манифестације СУР „Грин“-а. Такође је битно напоменути да су сви учесници добили по сендвич и сок и да су амбулантна кола као и дежурни лекар били на стадиону.


27. МАЈ Први турнир полиције у организацији Синдиката српске полиције одржан је у Спортској хали. Учествовало је 11 екипа из целе земље а савез је помогао манифестацију са пехарима и вечером за учеснике.

26. МАЈ 7. МЕМОРИЈАЛНА ТРКА „ДРАГУТИН ТОМАШЕВИЋ“
ЗАПИСНИКА СА
8. меморијалнe тркe Драгутин Томашевић
БИСТРИЦА – ПЕТРОВАЦ НА МЛАВИ (10078 МЕТАРА)

На плану спорта, свечаности поводом Дана општине отворила је прошле суботе традиционална, осма по реду меморијална трка „Драгутин Томашевић“. Најпре је у Бистрици, родном месту прослављеног олимпијца одржана пригодна свечаност. Гости и мештани предвођени народним послаником и председником организационог одбора Меморијала Милетићем Михајловићем обишли су спомен собу Драгутина Томашевића а затим су на месном гробљу у Бистрици где почива наш први олимпијац положени венци и служен парастос.


На градском тргу у Петровцу, свечаност је отпочела подизањем на јарболе Олимпијске и заставе Републике Србије уз интонирање државне химне, у присуству највиших званичника петровачке општине као и Ивана Новковића, менаџера пројекта у Фонду спорта и олимпизма-организатора Еко Олимпијаде и Данета Корице, генералног секретара Спортског савеза Србије и других гостију и грађана . Уследило је пригодно обраћање народног посланика и председника Организационог одбора Меморијала „Драгутин Томашевић“ Милетића Михајловића а затим је Иван Новковић манифестацију прогласио отвореном.


Овогодишњи Меморијал традиционално су обележиле градске трке деце предшколског узраста и ученика основних и средњих школа из петровачке и других општина у Србији, а за прва три места у свим селекцијама обезбеђене су медаље и пехари за првопласиране ученике. У главној трци учествовало је 54 такмичара из атлетских клубова широм Србије и Босне и Херцеговине а она се одвијала на релацији од центра Бистрице до центра Петровца у дужини од 10 километара и 78 метара. Победник трке је Мирко Петровић атлетичар из Ужица који је и на прошлогодишњем Меморијалу „Драгутин Томашевић“ освојио златну медаљу. Другопласирани је Горан Милићић из Лепосавића док је трећепласирани атлетичар Саша Столић из атлетског клуба „Колубара“. Њима су уручене медаље, пехари и новчане награде. Медаље су добили и најстарији учесник трке Милоје Адамовић из Београда који има 81 годину као и Ана Стојановић из Пожаревца једина жена која је учествовала у овој трци.


13. ЈУН У организацији ЖРК „Слога“ одигран је традиционални турнир за девојчице у Спортској хали.


24.06.-14.07. Седамнаести по реду, традиционални турнир у малом фудбалу "Петровац на Млави 2011" који је игран под слоганом „Дани фудбала-Петровац на Млави 2012“ завршен је у суботу 14. јула финалним утакмицама у свим категоријама.
Победник у категорији сениора је екипа „ЕВРОПА-КОМЕРЦ“ која је у финалу победила другопласирани тим „Спортски центар “ резултатом 4:1. Треће место на турниру освојила је екипа „Кафе Елит“ која је савладала „Змај“ резултатом 7:9, после боље извођених пенала, утакмица је у регуларном току завршена резултатом 4:4. Поред пехара, три првопласиране екипе су освојиле и вредне новчане награде – 400 хиљада динара за прво место, 200 хиљада за друго и 100 хиљада динара за треће место.
По речима Ивана Перића Генералног секретара Општинског спортског савеза општине Петровац недавно завршени турнир је у врху овог ранга такмичења у републици. Ове године такмичиле су се 58 екипа у седам категорија и постигнут је 821 гол.Посебна вредност турнира је била могућност публике да прати екипе састављене у распону од најмлађих играча, који праве прве кораке у овом спорту, до врхунских репрезантиваца наше земље. Турнир је привукао преко 30.000 гледалаца а само финално вече турнира пратило је око три хиљаде гледалаца. Генерално посматрано турнир је оправдао очекивања и протекао је у пријатној, фер и спортској атмосфери. И ове године, турнир је одигран на спортским теренима средње школе „Младост“ и био је не само спортска већ и туристичко - забавна манифестација, коју је посетио велики број љубитеља фудбала и доброг дружења.
Председник општине и председник Организационог одбора турнира у малом фудбалу Радиша Драгојевић похвалио је рад тима који је учествовао у организацији овог успешног спортског догађаја а затим је нагласио: „ Имали смо веома јаку конкуренцију у категорији сениорских екипа јер су све 20 екипе биле квалитетне . У 21 дану колико је трајао турнир наступили су сви познати мајстори малог фудбала Србије а то је привукло велики број посетилаца. Морам да нагласим да је све то пропраћено квалитетним суђењем. И оно што је веома важно за овакве турнире на отвореном, служило нас је лепо време. Имали смо и пратеће манифестације, одигране су ревијалне утакмице ветерана Слоге са ветеранима Партизана. Чињеница је да је висока сума наградног фонда од близу милион динара привукла квалитетне екипе из окружења али и из Пожаревца, Смедеревске Паланке, Београда. Треба рећи да сам турнир сопственим приходима покрива две трећине трошкова а да ми из општине као покровитељи турнира обезбеђујемо једну трећину трошкова. У целини смо веома задовољни овогодишњим турниром и верујем да смо с правом преузели примат у Србији, са обавезом да тако и остане“.

У име организатора Спортског савеза општине председник Радован Давидов по завршетку финалне вечери је рекао: „ Као организатори смо срећни што је овако успешно окончан турнир, победила је младост и победио је фудбал. Имали смо прилике да гледамо квалитетне утакмице јер су сви играчи који нешто значе у малом фудбалу Србије били ту и публика је уживала у њиховом мајсторству. Посебно бих се захвалио локалној самоуправи јер је високим наградама омогућила учешће врхунских екипа“.
У категорији млађих петлића прво место на овогодишњем турниру освојила је екипа „Зока бела техника-Хипотрејд“, за прво место у категорији петлића изборила се екипа ФК “Слога“. Прво место у категорији пионира освојила је екипа „СТР Фаца“, у категорији кадета најбољи су играчи екипе „Бугарин петрол“, у категорији млађих ветарана титула победника припала је екипи „Каструм“, а играчи петровачке „Слоге“ су најбољи у категорији старијих ветерана.
И за победнике у наведеним категоријама такође су обезбеђени пехари, медаље и адекватне новчане награде.
Покровитељ турнира била је општина Петровац на Млави, а организатор Спортски савез општине уз подршку средње школе „Младост“, Спортског центра и Културно –просветног центра.

5. АВГУСТ Одржан је Мини макси куп у Старчеву за девојке у фудбалу. Учествовало је 12 екипа из целе Србије а између осталих и екипе из Београда, Панчева и Пожаревца.
___________________________________________________________________________

5. ОКТОБАР Одржано је Оштинско школско такмичење у рукомету за девојчице и дечаке. У спортској хали домаћин је био ОШ „Бата Булић“ а организатори Актив педагога физичке културе и Спортски савез који је и овог пута наградио најбоље. Деца су и овог пута имала ужину, а за прве 4 екипе у обе конкуренције обезбђени су пехари и дипломе.

16. НОВЕМБАР Одржано је школско такмичење Средње школе „Младост“ за девојчице и дечаке у одбојци. По правилу и традицији Савез је донирао пехаре за прве 4 екипе и тако наставио праксу да улаже у школски спорт.

09. ДЕЦЕМБАР Одржано је школско такмичење Средње школе „Младост“ за дечаке у малом фудбалу.

14. ДЕЦЕМБАР У организацији РК „Слоге“ одржан је турнир у рукомету за дечаке посвећен некадашњем члану тог клуба и секретару Спортског савеза Јошић Љубиши. Турнир под називом „Чика Јошка“ окупио је 10 екипа и преко 100 рукометаша.

У 2012. години смо у чланство Спортског савеза примили ООСР „Млава“,Стреличарски клуб „Кнез Лазар“ и ОК „Јединство“ из Каменова“ тако да савез сада броји 17 чланица.
Имамо 66 клуба и око 3000 регистрованих играча из свих спортова.
Помогли смо како стручно, тако и материјално свим чланицама које су нам тражиле помоћ.
Организовали смо ревијалне хуманитарне утакмице ветерана са нашим најтрофејнијим фудбалским клубовима Партизаном и Црвеном Звездом.
Узели смо учешће на јавним трибинама и едукативним семинарима које су организовали Спортски савез Србије и Републички завод за спорт.
Наставили смо очување традиције олимпизма у нашој средини, уз велику помоћ челних људи Олимпијског Комитета Србије и Спортског савеза Србије.