31. 05. 2017. Године Општина и Спортски савез Петровац на Млави организовали су учешће грађана Општине на Дану изазова. Наш  противник био је град Вршац. Учешће у овој манифестацији прихватило је 4578 грађана наше Општине, углавном млади људи. Предшколска установа Галеб уприличила је физичко вежбање за све своје кориснике, као и за родитеље предшколаца. Све школе са територије општине током наставе одржавале су спортске активности у које су били укључени сви ученици и наставници.  Клуб борилачких вештина извео је јавни приказ тренинга борилачких вештина којима су се прикључили гледаоци, а ветерани ФК Слога одиграли су ревијалну утакмицу са вршњацима из Параћина.
Шта представља Дан Изазова?
Дан Изазова (Challenge Day) је најмасовнија, традиционална, међународно призната и афирмисана манифестација чију реализацију координира TAFISA – Међународна Асоцијација за Спорт за све. За Дан Изазова је резервисана последња среда месеца маја, а ове године то је среда, 31. мај 2017. године.
Ова планетарна акција се организује са циљем анимације што већег броја грађана ради укључења у рекреативним активностима са спортским и културним садржајима кроз игру, дружење и забаву.
Дан Изазова је истовремено и дан позитивне, неусиљене атмосфере. То је дан који креира самосвест и ентузијазам, дан активног живљења у којем се не бирају најспособнији, дан који ангажује све грађане без обзира на пол, узраст и ниво физичких и функционалних способности, социјални статус и сл.
Суштина програма Дана Изазова је међусобно надметање две, жребом изабране, општине/града из исте категорије, који ће, коришћењем најразноврснијих спортско-рекреативних садржаја, бити успешнији у иницирању и покретању већег броја грађана на вежбање и активност.