Trinaesta po redu memorijalna trka „Dragutin Tomašević“ održaće se u Petak, 26. Maja 2017. Godine, pod pokroviteljstvom Olimpiskog komiteta Srbije, Sportskog saveza Srbije, Opštine Petrovac na Mlavi, Sportskog saveza opštine Petrovac i Mesne zajednice Bistrica. Ovu atraktivnu sportsku manifestaciju ustanovljenu u znak sećanja na prvog srpskog olimpijca Dragutina Tomaševića rodom iz Bistrice i ove godine propratiće bogat program dešavanja, a glavna trka odvijaće se od centra Bistrice do centra Petrovca u dužini od 10.078 metara. Kao i prethodnih godina učestvovaće atletičari iz klubova širom Srbije, a za pobednike su obezbeđene nagrade u vidu pehara, medalja, kao i novčane nagrade.
Memorijal Dragutin Tomašević počeće u petak kulturno umetničkim programom u 16 i 55 a svečano podizanje olimpijske zastave je u 17 časova. Pozdravni govor je najavljen za 17 časova i pet minuta a svečano otvaranje u 17 i 10. Prva trka počeće sa mališanima predškolskog uzrasta u 17 i 15 a svaka naredna počinje u sledećih pet minuta.Glavna memorijalna trka će početi u 18 časova u Bistrici a dolazak takmičara na cilj se očekuje između 18 i 30 i 18 i 45. Proglašenje pobednika i dodela priznanja zakazano je za  18 i 55 časova, saopšteno je od strane organizacionog odbora trke.
Dragutin Tomašević bio je desetostruki pobednik maratonske trke Obrenovac – Beograd i prvi učesnik Kraljevine Srbije na Olimpijskim igrama 1912. godine u Stokholmu, Švedska.
Pozivamo sve zainteresivane klubove  i atletičare da se prijave i uzmu učešće u ovoj sada već trinaestoj memorijalnoj trci Dragutin Tomašević, učesnici će svoje prijave za takmičenje moći da prijave na info pultu  na dan trke (26.05.2017)koji je instaliran u samom centru grada na trgu Bate Bulića u periodu od 14 do 16 časova, a prijavu za takmičenje možete preuzeti u linku na sajtu sportskog saveza opštine Petrovac na Mlavi i istu poslati elektronskom poštom  do 14 časova na dan trke na e-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Za sve potrebne informacije javiti se na broj telefona:
- 012/326-087 Sportki savez Petrovac na Mlavi
- 063/7105225 Predsednik Sportskog saveza Dejan Marković
- 064/8679836  G. Sekretar Sportsog saveza Dejan Milošević

Svim takmičarima koji učestvuju u seniorskoj kategoriji  memorijalne trke, po završetku iste organizator je obezbedio večeru.

 

ОБРАЗАЦ ЗА ПРИЈАВУ (docx)

(преузети образац ,попунити и послати на адресу: e-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.)

plakat memorijalna trka 2017

Save

Save

Save

Save


Sportski Savez Petrovac Logo Nov 2014 web3

atletski savez srbije

sss zgrada