Trinaesta po redu memorijalna trka „Dragutin Tomašević“ održaće se u Petak, 26. Maja 2017. Godine, pod pokroviteljstvom Olimpiskog komiteta Srbije, Sportskog saveza Srbije, Opštine Petrovac na Mlavi, Sportskog saveza opštine Petrovac i Mesne zajednice Bistrica. Ovu atraktivnu sportsku manifestaciju ustanovljenu u znak sećanja na prvog srpskog olimpijca Dragutina Tomaševića rodom iz Bistrice i ove godine propratiće bogat program dešavanja, a glavna trka odvijaće se od centra Bistrice do centra Petrovca u dužini od 10.078 metara. Kao i prethodnih godina učestvovaće atletičari iz klubova širom Srbije, a za pobednike su obezbeđene nagrade u vidu pehara, medalja, kao i novčane nagrade.
Memorijal Dragutin Tomašević počeće u petak kulturno umetničkim programom u 16 i 55 a svečano podizanje olimpijske zastave je u 17 časova. Pozdravni govor je najavljen za 17 časova i pet minuta a svečano otvaranje u 17 i 10. Prva trka počeće sa mališanima predškolskog uzrasta u 17 i 15 a svaka naredna počinje u sledećih pet minuta.Glavna memorijalna trka će početi u 18 časova u Bistrici a dolazak takmičara na cilj se očekuje između 18 i 30 i 18 i 45. Proglašenje pobednika i dodela priznanja zakazano je za  18 i 55 časova, saopšteno je od strane organizacionog odbora trke.
Dragutin Tomašević bio je desetostruki pobednik maratonske trke Obrenovac – Beograd i prvi učesnik Kraljevine Srbije na Olimpijskim igrama 1912. godine u Stokholmu, Švedska.
Pozivamo sve zainteresivane klubove  i atletičare da se prijave i uzmu učešće u ovoj sada već trinaestoj memorijalnoj trci Dragutin Tomašević, učesnici će svoje prijave za takmičenje moći da prijave na info pultu  na dan trke (26.05.2017)koji je instaliran u samom centru grada na trgu Bate Bulića u periodu od 14 do 16 časova, a prijavu za takmičenje možete preuzeti u linku na sajtu sportskog saveza opštine Petrovac na Mlavi i istu poslati elektronskom poštom  do 14 časova na dan trke na e-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Za sve potrebne informacije javiti se na broj telefona:
- 012/326-087 Sportki savez Petrovac na Mlavi
- 063/7105225 Predsednik Sportskog saveza Dejan Marković
- 064/8679836  G. Sekretar Sportsog saveza Dejan Milošević

Svim takmičarima koji učestvuju u seniorskoj kategoriji  memorijalne trke, po završetku iste organizator je obezbedio večeru.

 

ОБРАЗАЦ ЗА ПРИЈАВУ (docx)

(преузети образац ,попунити и послати на адресу: e-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.)

plakat memorijalna trka 2017

Save

Save

Save

Save