Селектор женске репрезентације Србије, Љубомир Обрадовић, објавио је шири списак играчица за старт квалификација за Европско првенство, које ће се децембра 2018.године одржати у Француској. Најбоље српске рукометашице ће у оквиру прва два кола новог квалификационог циклуса одмерити снаге са репрезентацијама Фарских Острва и Македоније.
Оно што радује је повратак у састав искусних репрезентативки које су биле део сребрног тима са Светског првенства 2013. године у Београду, голмана Катарине Томашевић (вратила се после порођаја) и пивотмена Драгане Цвијић.
Меч са Фаранкама заказан је за четвртак, 28. септембар (18 часова), у хали "Драгутин Томашевић" у Петровцу на Млави.
Репрезентација Македоније угостиће наше рукометашице у недељу, првог октобра у 19 часова.
Четврта репрезентација у групи је Шведска.
Две најбоље селекције из сваке групе избориће пласман у Француску.
 
srbija obradovic tajm

МИНИСТАРСТВО ПРОСВЕТЕ И ДАЉЕ УЗ КРОС РТС-А

Пошто је Младен Шарчевић, министар просвете, науке и технолошког развоја, верификовао документ о сарадњи и у 2017. Години, одржан је састанак на коме су договорени готово сви детаљи овогодишњег Кроса РТС-а.
Екипу организатора Кроса РТС-а чинили су: Стеван Ковачевић, оснивач и руководилац те највеће крос приредбе у Европи, Зоран Огњановић, директор Математичког института САНУ , Дане Корица , саветник председника Спортског савеза Србије, и Радослав Симић, заменик руководиоца Кроса РТС-а.
И ове године у организацији Спортског савеза општине Петровац на Млави и Актива педагога физичке културе у Петак 12.05.2017. године, на стадиону ФК "Слоге" одржаће се  27. по реду традиционални  Крос РТС-а са почетком у 10 часова.Учесници Кроса РТС-а су ученици основних школа са територије општине Петровац на Млави и средње школе " Младост".

DSC 0316

Save

Save

 

20170427 180618

Спортски савез Општине Петровац на Млави добио
Генералног секретара

 На основу члана 31. и 32. Статута Спортског савеза општине Петровац на Млави, одржана је Ванредна седница Скупштине Спортског савеза општине Петровац на Млави , у Четвртак 27.04. 2017. године у Петровцу на Млави.

На седници управног одбора одржаној 24.04.2017. године донет је предлог да на  функцију генералног секретара у наредне 4 године буде изабран Дејан Милошевић.
На вандредној шкупштини спортског савеза Председник савеза Дејан Марковић, који је видио скупштину ображлозио је тачку дневног реда за избор генералног секретара и рекао следеће: због потреба бржег и квалитетнијег рада савеза, као и на основу статута члан 43 и члана 30 предлазем да на функцију генералног секретара буде изабран Дејан Милошевић из Петроваца на Млави. На скупштини је било присутно 21 од 35 чланова скупштине што је уједно омогућило и несметан рад и одлучивање скупштине. Чланови скупштине су изабрали Дејана Милошевића за новог Генералног секретара Спортског савеза Општине Петровац на Млави.

Генерални секретар спортског савеза захвалио се присутнима на избору и подршци,  и рекао је да ће својим ангажовањем допринети што квалитетнијем и бољем  раду Савеза.

На крају седнице  присутни су искористили да честитају Генералном секретару на избору и пожеле му много среће у раду .

20170427 180625

Save