Јединствени центар у региону који интегрише спорт и медицину спорта у једној институцији јесте Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије. Као једина специјализована установа чије су две примарне области спорт и медицина спорта, годинама смо развијали мултидисциплинарни систем који данас функционише по највишим стандардима.

Годинама уназад унапређивали смо не само инфраструктуру која укључује отворена и затворена купалишта, Дом спортова, тениске, Фудбалске и друге терене, трим стазу и хотел Трим за смештај спортиста, већ смо упоредо радили и на модернизацији Завода и усавршавању кадрова.

Данас, услуге спортистима, рекреативцима и грађанству пружају специјалисти из области спорта и медицине спорта, и то у разним научним дисциплинама. Завод је оформио тимове kоји се баве тестирањима, аналитиком као и научним и другим истраживањима у циљу унапређења врхунског спорта и општег здравља становништва.

Од свог настанка, Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије је своја истраживања и рад фокусирао на врхунске спортисте. Наша континуирана истраживања су ризница драгоцених података за креирање политика које се баве највишим достигнућима у врхунском спорту, али правилним развојем деце. У томе активно учествујемо уз подршку Министарства омладине и спорта Републике Србије. Сматрамо да су спортисти најважнији ресурс наше земље, уз младе који су део наше куће.

Имамо разлоге да будемо поносни зато што нам стално долазе нови људи, млади и они у најбољим годинама, али и они који нам се изнова враћају и они који су давних дана бригу о својој кондицији, здрављу и резултатима поверили управо нама.

Позивамо Вас да нас посетите, да осетите спортски дух, да упознате водеће стручњаке из области спорта и медицине спорта и да доживите заиста јединствену енергију која нас карактерише.