У петак 12. 05. 2017. године на стадиону ФК „Слога“, одржан је двадесетседми Општински крос РТС на коме је учествовало више од 700 ученика и ученица основних школа са територије Општине, Средње школе „Младост“ и вртића „Галеб“. Генерални покровитељ је било Министарство просвете, науке и технолошког развоја, покровитељ Општина Петровац на Млави, а организатор Спортски савез општине Петровац на Млави и Актив педагога физичке културе општине Петровац.
        Поздравни говор је одржао заменик председника општине Горан Ристић и прогласио Крос отвореним. Знак за старт прве трке, тачно у десет часова преко Радио Београда, дао је Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић.
        Само такмичење, одржано је у фер и спортској атмосфери, и може се рећи да је то био празник младости, спорта и пријатељског дружења свих такмичара и гледалаца. Актив педагога физичке културе беспрекорно је водио такмичење и свих 26 трка као и проглашење победника одвијало се по предвиђеном програму. Са своје стране, Спортски савез општине Петровац на Млави, обезбедио је лекарске прегледе за такмичаре, дежурну медицинску екипу, сендвиче и воду за све учеснике, као и медаље и дипломе  за победнике.
        Својим присуством, манифестацију су  увеличали заменик председника Општине Горан Ристић, помоћник председника Општине Дејан Живановић, Саша Живојиновић помоћник председника Општине и Директори јавних предузећа и Установа, који су победницима уручили признања. Захвалност за помоћ у организацији ове манифестације заслужују  Петровац на Млави, Културно просветни центар, Фудбалски клуб „Слога“, без чије помоћи организација овог такмичења не би била могућа. Медијски спонзори су били РТВ Млава Медија и РТВ Браничево из Петровца на Млави

РЕЗУЛТАТИ КРОС РТС-а 2017 (PDF)

GALERIJA KROS RTS-a 2017