Спортски савез Општине Петровац на Млави

Спортски савез општине Петровац на Млави основан је 15.05.1998. године, од стране 5 организација оснивача. Данас спортски савез општине Петровац на Млави броји 30 редовних чланова и окупља 75 спортских клубова и удружења, са преко 3.000 регистрованих такмичара. За све време свог деловања спортски савез је активни учесник свих спортских дешавања у општини Петровац на Млави , као организатор, суорганизатор или финансијер.
Издвојили би Меморијалну трку " Драгутин Томашевић" посећену првом српском олимпицу-маратонцу. Традиционални Турнир у малом фудбалу као један од најквалитетнијих турнира у Србији, организацију Кроса РТС-а и подршку школском спорту у виду помоћи у организацији школских, општинских и окружних такмичења.
Спортски савез општине Петровац на Млави не заборавља своје заслужне спортске организације и појединце и сваке године организује избор најбољих спортиста и спортских организација на територији Општине Петровац на Млави.
Највеће признање за свој рад Спортски савез општине Петровац на Млави добија доделом Мајске награде Спортског савеза Србије као најбољи територијани савез у 2012. години.

majska nagrada